Zoek

  Spelboekje : eerste graad (NL)

  De spelboekjes steken in een volledig nieuw kleedje. We trakteren je niet op één maar op drie spelboekjes. Volledig op maat van de kinderen, een spelboekje per graad! De nieuwe spelboekjes tellen nog steeds 20 pagina’s. De oefeningen en het niveau zijn volledig afgestemd op de verschillende leeftijden. Een aanpassing die we deden na een bevraging bij leerkrachten. U kunt de NL versie hier bestellen.
  €0,00
  decrease increase

  Wat is zo’n spelboekje?

  Een spelboekje staat boordevol oefeningen en spelletjes:

  • de juiste verkeersborden bij een overweg tekenen
  • op zoek naar de gevaarlijke situaties in een station
  • een veiligheidscode ontcijferen
  • de veilige weg terugvinden langs het spoor
  • een grote veiligheidsquiz uitspelen.

  Al spelend leren kinderen wat wel en niet mag in de buurt van de sporen. Alle opdrachten in het spelboek volbracht? Dan mogen de leerlingen zich échte experts in spoorveiligheid noemen!

  Hulp voor leerkrachten!

  Bij elk spelboekje hoort een digitale handleiding voor de leerkrachten. Daarmee kan je tot drie lessen geven over spoorveiligheid. In dat lesboek leggen we de link met de oefeningen in het spelboekje en je vindt er heel wat bijkomende foto’s en verwijzingen naar video’s en geluidsfragmenten.

  Hieronder kan je de bestanden voor elke handleiding downloaden. Let wel goed op dat je de manual en de bijlagen altijd samen in hetzelfde mapje bewaart.

  Handleidingen spelboekjes

  Handleiding spelboekje eerste graad

  Concreet

  We geven je enkel voorbeelden van oefeningen voor de eerste graad : luisteroefening, kleurplaat waar ze gevaarlijke situaties moeten aanduiden, pictogrammen verbinden, woordzoeker, toneel …

  Bestellen of downloaden?

  De spelboekjes kan je per leerling bestellen en zijn volledig gratis. De lesboeken voor leerkrachten zijn volledig digitaal.

  Download het spelboekje voor de eerste graad.
  Download de oplossingen van het spelboekje voor de eerste graad.

  Filters
  Sort
  display